V for Vendetta? – Intervju med Morgenbladet.

Posted on mars 12, 2013

5


den siktede

Du ble pågrepet her?

Jeg lå der inne og sov. Så stod plutselig en haug politifolk her ute med helautomatiske våpen.

Var det dramatisk?

Jeg trodde ikke mine egne øyne. Det føltes som om jeg var kastet inn i filmen Enemy of the state. Hva den telefonsamtalen på bussen hadde utløst, kunne jeg ikke drømt om.

Hva skjedde på bussen?

Jeg snakket masse fleipete vas på telefon med broren min. Han syntes jeg hørtes altfor full ut, og ba meg dra hjem til kjæresten og legge meg. På spørsmål om hva jeg skulle og hvor, hadde jeg bare sagt “nei jeg skal til Oslo og sprenge Stortinget!” Jeg kunne like gjerne svart at jeg skulle fly til månen.

Du hadde skuddsikker vest på?

Jeg hadde fått noen trusler fra muslimske miljøer. En har skrevet på Facebook at “jeg og flere andre har planer for deg”. En annen gang ble jeg ringt opp av en fyr som sa at “jeg skal knulle deg og jeg skal knulle familien din”. Da ble jeg sint og svarte på tiltalen via Facebook.

Pleier du å ha skuddsikker vest?

Ja, det har med truslene å gjøre. Jeg har merket at man ikke kan kritisere en ideologi åpent uten at man får trusler. Jeg har poengtert at jeg ikke er imot islam eller muslimer, men mot totalitære ideologier.

Du hadde også gassvåpen?

Det var bare symbolsk. Det er ikke noe skumlere enn et luftgevær, ser ut som en vanlig pistol. Det var ren symbolikk, i tilfelle jeg skulle få en haug somaliere og albanere etter meg hjemme i Hønefoss.

Spøker du ofte med å sprenge stortinget?

Det har kommet slike spøker før, ja. Du kan se for deg en full person på kafe som leser avisen og blir oppgitt over en eller annen politiker og sier ”huff, en skulle skutt han der”. Da ville man bare tolket det som en sterk politisk mening.

Du skrev på Facebook at du ofte hørte folk si at de ønsket å skyte politikere?

Jeg tenker på det som vanlig politisk kritikk, fra mannen i gata som kan ytre at han vil skyte eller sprenge noe.

Litt om bakgrunnen din. Du er student?

Jeg tar arkeologi og psykologi. Arkeologi er den eneste måten for å avdekke usannheter gjennom fysiske funn. Jeg er også opptatt av å studere historiske personer på det psykologiske planet.

Hva gjorde du før det?

Jeg drev et importselskap med import av elektroniske produkter og overvåkingssystemer, og nettselskaper. Jeg så at media har blåst opp at jeg har overvåkningskamera hjemme, men det er fordi jeg har jobbet med det.

Du har drevet med overvåking?

Det har hovedsakelig gått til bedrifter.Og jeg har jobbet som frilansjournalist:

israelskambassade__2359447a israelskambassade__2359455a israelskambassade__2359456a israelskambassade__2359446a israelskambassade__2359459a

Det begynte med demonstrasjonen mot bombingen av Gaza i 2009. Jeg endte opp innenfor politisperringen og så hvordan krigssonen herjet i Oslos gater.

Var det da du ble politisk aktiv?

Jeg ser at avisene sammenlikner meg med Breivik og skriver at jeg har hatt en rask radikalisering, men dette handler mer om hva jeg bruker Facebook til. Jeg kommer med politisk kritikk, men mye innhold i tillegg. Jeg har blant annet skrevet: “Jeg hadde aldri i verden brent Koranen. Jeg har lest den for å forstå den og å se trekkene i den, jeg har lest livshistorien til Mohammed for å lære av den”.

Hva motiverer deg politisk?

Anti-totalitarisme. Jeg er imot tanken på at staten skal styre alle sider av privatlivet. Jeg har sett hvordan Norge tilpasser seg islamisme.

Hvorfor ble du med i Norwegian Defense League (NDL)?

Jeg gikk på demonstrasjonen deres den 15. mars av ren nysgjerrighet. Jeg har ikke betalt kontingenten.

Hva med Stop Islamisation of Europe (SIOE)?

Jeg er ikke betalende medlem der heller.

I VG står det at du “kom fort inn i miljøet og fikk raskt stor tillit”?

Da snakker vi om cybermiljøet.

Hvilke tenkere er du inspirert av?

Cicero, Edgar Allen Poe, Friedrich Nietzsche.

Hva med islamkritikere?

En norsk forfatter som legger tingene på rett sted er Hanne Nabintu Herland. Ellers er det mye å lære av den nederlandske politikeren Geert Wilders, og Tommy Robinson som startet English Defense League.

På Facebook beskriver du en hyttetur der du løper i skogen med briller og spionkamera og skyter med luftgevær på blink?

Jeg hadde solbriller med integrert kamera som jeg skulle teste ved å løpe i skogen, og så filmet jeg at jeg skjøt på blink. Jeg løp ikke med våpen. Familien min satt ved siden og grillet pølser. Det ble fremstilt i media som terrortrening, men jeg ville bare teste disse spionbrillene.

Du la også ut bilder på Facebook der du holder våpen?

Det ville være veldig mange terrorister i Norge, hvis alle som poserer med våpen er terrorister.

morgenbladet2

Hvilke metoder er legitime i din politiske kamp?

Å bruke ord, dokumentasjon og vitenskapelige fremføringer av saken. Jeg tror ikke på noe militant.

Er norske politikere landssvikere?

Det har vært mye rart med den sittende regjeringen, som ikke har kommet fram i lyset. Hva skjedde med korrupsjonssakene til Jonas Gahr Støre og Audun Lysbakken?

Er de landssvikere?

Det jeg legger i ordet, er at politikken som har pågått har ført Norge inn i mer totalitarisme og islamistisk dominans.

På Facebook skrev du: “Hail stoltenberg! Og resten av lands-sviker regjeringen som styrer dette flertallsdiktaturet”.

Ja, men de kuttet parentesen min, “også kjent som indirekte demokrati”. Det styresettet vi har i Norge kalles flertallsdiktatur. “Indirekte demokrati” og “flertallsdiktatur” er synonymer.

Men det er demokrati i Norge?

Det er derfor ordet “flertalls-“ er med.

v-for-vendetta-mask-drawing-6517

Bildet på Facebook-profilen er fra filmen V for Vendetta. Du la også ut et sitat fra filmen: «People should not be afraid of their governments, governments should be afraid of their people». Filmen er inspirert av Guy Fawkes attentatplaner mot det britiske parlamentet i 1605. Er du inspirert av den?

Jeg har sett filmen, men ikke på repeat, for å si det sånn. Det har ikke noe tilknytning til det jeg sa på bussen.

Under hvilke omstendigheter er det legitimt å ty til vold mot sin egen regjering?

Da måtte regjeringen gå til massakre mot befolkningen, men det kan jeg ikke se for meg. Men man kan undre seg over hva som foregår i Norge i dag, siden alle militærleirer er satt i beredskap, og politiet reagerer slik de gjorde mot meg. Det virker som de er skvetne, som om et eller annet foregår.

Du føler at noe foregår?

download

Ja, hvorfor skal man ha militærleirer i beredskap og hoppe til hvis man hører en full mann si at han skal sprenge Stortinget? Uten å legge for mye konspirasjonsteorier i det: Dikter vi opp terror, ved å reagere på den måten? Er det normalt? Eller er dette tegn på at vi har beveget oss inn i totalitarisme allerede?

Hva tror du?

Jeg tror nok noen vet et eller annet som den vanlige mannen i gata ikke vet.

Hvem da?

PST vet nok det meste.

politiets_sikkerhetstjeneste_pst_emblem

Men hva sikter du til?

Bakenforliggende informasjon. Jeg vet ikke hva det vil si i praksis, men jeg så på nyhetene at PST skulle samarbeide med militæret. De skulle samle krefter mot terror, og definerte islamistisk ekstremisme som det farligste. Men ser vi terror? Vi så det den 22. juli, men bortsett fra det får vi bare høre at det er enormt mye terror, men får ikke se det.

Mener du at Norge beveger seg i totalitær retning?

Man vil alltid ha mer eller mindre totalitarianisme, men dette kan etter hvert minne om en politistat. De setter militæret inn mot sivilbefolkningen. Jeg lurer på hva som foregår og hvorfor politiet skvetter til mot en full mann på en buss, som har snudd livet mitt opp ned. Da kan man virkelig begynne å lure. Er det noe som smeller snart? Og så kommer det rett før et valg, jeg vet ikke om det har noe med saken å gjøre.

Drosjesjåføren som kjørte deg etter den kvelden på bussen sa i avisen at han hadde oppfattet deg truende, og at du hadde sagt at du hatet muslimer?

Jeg husker ikke så mye av den drosjeturen, men hver gang jeg tar opp politiske temaer, konkretiserer jeg at jeg ikke er imot muslimer, men ideologien islamisme. Jeg kan aldri tenke meg at jeg har oppført meg truende.

Du diskuterte på Facebook hva som skulle til for å få endring, og der skrev du “et diktatur? Flertalls-diktaturet vi har fungerer i hvert fall ikke!”

Hvis jeg ikke kommer frem med noen konkret konklusjon, er det bare et spørsmål som er laget for å skape tanker hos leseren.

morgenbladet