Den digitale verden:

Posted on mars 20, 2013

8


Den digitale verden:

images (21)

Et nytt digitalt media: Februar 2004, Facebook utvikles av Mark Zuckenberg, som et underholdnings-prosjekt hvor gutta på Harvard kunne dele bilder av fine damer etc. Dette blir i etterkant finansiert i bøtter og spann av øvrige makter både i USA og internasjonalt, blir offisielt opprettet av Facebook Inc. : Og er på rekordtid et av de mest brukte digitale mediene i verden med over 800 millioner brukere.

Spesielt ved Facebook er at mediet lagrer alle opplysninger om deg, dine relasjoner til venner, kretser, bilder – når og hvor de er tatt, din egen GPS posisjon eller IP adresse du er på m.m. Dette utviklet seg fort- og naturligvis til å bli et spionasjeprogram både for myndighetene og for privatpersoner og stor reklameleverandør ved siden av den andre «sosiale-medie» formen gjennom Facebook-chat eller diskusjoner i Forum, eller ofte «vegg til vegg innlegg». Hovedeierne av Facebook Inc. er: Mark Zuckenberg, Accel Partners, Digital Sky Technologies, Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, Sean Parker, Peter Teil, Greylock Partners, og Meritech Capital Partners (kilde:wikipedia). Mens de tre øvrige «kontrollorganene» i form av investeringsbanker er JP Morgan, Goldman Sachs og Morgan Stanley (kilde: www.hegnar.no). Summert sammen kan vi kort si at Facebook har blitt finansielt opprettet av- og blir styrt av pengesterke, innflytelsesrike folk «man ikke kødder med».

I tillegg har både denne konspirasjonsteorien lekket:

 og facebook er et spionasjeprogram som media, politi og myndigheter bruker for alt de kan. Men når sant skal sies; den man er på facebook er ikke den man er i det virkelige liv!

Posted in: Alle